İZMİR UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELEDE ÖN SAFTA: ORTAK AKIL, GÜÇLÜ ŞEHİR ÇALIŞTAYI

İZMİR UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELEDE ÖN SAFTA: ORTAK AKIL, GÜÇLÜ ŞEHİR ÇALIŞTAYI
Yayınlama: 01.06.2025
Düzenleme: 01.06.2025 13:26
A+
A-

Saadet Partisi Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı’nın başlattığı “Ortak Akıl, Güçlü Şehir Çalıştayı” bugün İzmir’de, ASKON İzmir Şube Binası’nda gerçekleştirildi. Çalıştay, “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele” teması ile ele alındı. Çalıştay; yerel çözüm önerileri sunarken, siyaset üstü bir mücadeleyi benimsedi.

Çalıştay, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir başkanlığında, İl Başkan Yardımcısı Mümin Baştürk’ün moderasyonunda yapıldı.

Açılış konuşmasını Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan gerçekleştirdi.

“İcraat zamanı”

İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (İzmir TUMED) Kurucu Genel Başkanı Bedri Yalçın dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

“Madde bağımlılığı yalnızca bireyin değil, ailenin, mahallenin, hatta toplumun tamamının sorunudur. Bu çalıştay gibi platformlar, çözüm üretme konusunda umut veriyor ama en önemlisi bu meselede artık laf değil, icraat zamanı.

Özellikle vatandaşların duyarlılığı ve ihbar mekanizmasının aktif çalışması, bağımlılıkla mücadelede hayati önem taşımaktadır. Ailelerin eğitilmesi ise en güçlü kalkandır. Çünkü en etkili mücadele, gençlerin bu sürece hiç başlamamasını sağlamaktır.”

Birlikten Kuvvet Doğar

Çalıştayda söz alan diğer uzman isimler:

Dr. Burcu Bostancıoğlu (Uzman Psikoterapist – Sanat Terapisti)

Fatih Budak (Yazar – PUSULA Ayık Yaşam Derneği Onursal Başkanı)

Emre Saka (Uzman Psikolog – Sosyal Çalışmacı)

Mustafa Yıldız (Buca Belediyesi Meclis Üyesi – Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Başkanı)

Münir Tunç (Milli Judo Antrenörü – Spor Koordinatörü)

Alper Çörekçi (UMFED İzmir İl Başkanı)

Nejla Sıvaşan (BASADER Genel Başkanı)

Çalıştay sonrasında konuşmacıların değindikleri çözüm önerileri bir rapor haline getirilerek, Saadet Partisi milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye sunulacak.

“Bağımlılık Sorunu Bireysel Mesele Değil”

Bağımlılık yalnızca bireysel bir mesele değil; ekonomik, sosyolojik ve kültürel boyutlarıyla yapısal nedenleri olan bir toplum sorunu. Bu yüzden çözüm de çok katmanlı, çok aktörlü olmak zorunda.

Ayrıca çözüm için partiler üstü bir yaklaşım sergilenmek zorunda. Çünkü mesele siyasetin değil, toplumun tamamının meselesi.

Hey Haber